10 úticél

Attól, hogy valaki mozgássérült, még szerethet utazni. Én nagyon szeretek, és minél több országba szeretnék eljutni, hogy világot láthassak.
Íme 10 hely, ahova mindenképp el akarok jutni.



1.Japán

Akik ismernek, azoknak nem titok, hogy imádom Japánt. Az országot, a kultúrát, a nyelvet, mindent, ami csak hozzá tartozik.
A gésák sokszínűsége, a tájak, ahogy Tokióból látni a Fujit, és a szentélyek, amik még a főváros modern utcáit is színesítik, mint a múlt egy-egy darabja.
Tetszik, ahogy a történelemhez és a hagyományaikhoz viszonyulnak, és bár nem szeretnék közelebbről megismerkedni velük, de még a yakuzák világa is elbűvölő tud lenni, ahogy a társadalom elfogadott rétege lettek amellett, hogy mégis csak bűnözők. Hiszen rengeteg pénzzel látják el a városvezetést, többek között a 2020-as olimpiát is támogatják.
Egy ideje már tervezem ezt az utat fejben, és készülök rá lélekben, nézem a szállásokat, a helyeket, amiket mindenképp szeretnék látogatni, és a közlekedést is.

2. Franciaország

9 éves voltam, mikor 2 nap buszozással eljutottunk egy Párizstól nem messze lévő kisvárosba, ahol családoknál laktunk 2 hétig.
Nagyon tetszett, de azt sajnáltam, hogy Párizsban csak olyan kevés időt tölthettünk. Mindenképp tervezek egy újabb látogatást az országba, és szeretném jobban is megismerni Párizst és a vidéket is.

3. Olaszország

Itt leginkább Velence vonz, a vízre épült város, a gondolák, a szűk utcácskák, az emberek. De persze bármikor szívesen elmennék Milánóba, Firenzébe, vagy Rómába is. Egy jó pastát enni, inni, és csak élvezni a társaságot.

4. Svédország

Igazából az egész skandináv félsziget nagyon érdekel, de leginkább Svédország, aminek az északabbi területein félévig nem megy le a nap, és fél évig nem jön fel. A természet elbűvölő lehet. Stockholm régi városrésze a Gamla Stan pedig kifejezetten vonz egy olyan embert, mint én, aki szereti a történelmet, és a régi épületeket.

5. Skócia

Ehhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni:
Rengeteg zöld terület, és várak. Gyönyörű várak.

6.Finnország

Újabb skandináv ország, szeretem ezeknek az országoknak a hangulatát. Minél többet szeretnék látni belőle!

7. Lengyelország

Voltam már Zakopánéban, és egy nap Krakkóban is, de még több időt szeretnék eltölteni Krakkóban, és jobban bejárni a várost, megismerni az embereket és az ételeket.

8. Hollandia

Tulipánok, biciklik, és színes városok. Hollandia mindig is egy kimaradt kis szeglet nekem, tudom, hogy hol van, és szeretnék elmenni a saját szememmel látni, hogy milyen gyönyörű is.

9. India  10.Thaiföld


Ebbe a két országba leginkább a teljesen más kultúra, építészet és ételek miatt szeretnék ellátogatni. Nagyon kíváncsi vagyok rájuk.

Share:

0 megjegyzés