A legkönnyebben bejárható városok a Lonely Planet szerint

A  Lonely Planet összeszedett nekünk néhány olyan úti célt, ahol a kerekesszékes utazók is jól érezhetik magukat. Hiszen az utazás mindenkié.


1. Playa del Carmen, Mexikó

A hotelek és tengerpart is úgy van kialakítva, hogy akár a kerekesszékes vendégek is gond nélkül élvezhessék a nyaralást.
A közelben található a Chichén Itzá és Tulum Maya romvárosok, amik akár kerekesszékkel is megközelíthetőek.


2. Barcelona, Spanyolország

A metró állomások 80% és a buszok 100% kerekesszék kompatibilis, így a tömegközlekedés megoldottnak tekinthető a városban a mozgássérültek számára.
Az óvárosban sík terepen, macskakőmentesen élvezhetik a várost a látogatók.
Ezen felül ingyen látogathatják a Sagrada Famíliát, ami a város egyik legismertebb épülete.



3. Szicília, Olaszország

Olaszország mindig is kedvelt célpont volt az emberek számára, A Lonely Planet szerint pedig Szicília egy olyan hely az országon belül, ahol a mozgássérült turisták is élvezhetik a nyaralásukat.
Van botanikus kert, múzeumok, itt található az Etna, és természetesen az egész sziget hangulata is elég lehet már ahhoz, hogy aki pihenésre vágyik, az jól érezze magát.


4. Manchester, Egyesült királyság

Peak District National Park, Museum of Science and Industry, Old Trafford stadion. Csak néhány hely, ami Manchesterben látogatható. Emellett rengeteg pub, és bár is van, amelyek teljesen kerekesszék barátok.


5. Melbourne, Ausztrália

Melbourne az egyik olyan város a világon, amely a legkönnyebben bejárható.
Parkok, tengerpartok várják a látogatókat, emellett a legtöbb látványosság szintén képes az emberek befogadására.


6. Ljubljana, Szlovénia

A város egyik legnagyobb látványossága a kastély, ami több féle módon is megközelíthető kerekesszékesek számára is, emellett a város maga is elfogadó a sérültekkel szemben, igyekeznek minél jobban kiépíteni számukra a várost. Braille-írással nagyon sok minden elérhető a vakok/ gyengénlátók számára.


7. Szingapúr

Az egyik legkönnyebben megközelíthető város Ázsiában, a közlekedés a mozgássérültek számára itt a legegyszerűbb. A legtöbb épület akadálymentesített.


8. San Diego, USA
A történelmi gázlámpa negyed, a Balboa park, és a tengerpart is könnyen bejárható a kerekesszékesek számára. 


9. Bécs, Ausztria

A legtöbb múzeum és látványosság a városban megközelíthető kerekesszékesek számára is, többek között a Schönbrunn-i kastély is, amit azt hiszem, nem kell bemutatnom senkinek.







Share:

0 megjegyzés